Frågor och svar

När bör jag boka bröllopsfotografering för att kunna garantera mig om vårt datum?

– Du bör boka ungefär ett år innan för att vara på den säkra sidan.

Vadå ”vi väljer hur många timmar”?

Jo, det mesta av mitt arbete med era bilder ser ni inte. Det sker framför datorn i bildbearbetningen som tar många timmar. Så därför har jag valt att ge mina par möjligheten att boka mig en heldag, 8-12 h, en timme, eller så länge ni vill, och endast betala för antalet bilder ni vill ha. Skulle ni till exempel vilja ha mig hos er i tre timmar och få 200 bilder, då får ni det. Skulle ni vilja ha mig hela dagen och få 80 bilder så löser jag det. Då tiden jag är på plats på bröllopsdagen utgör en sådan liten del av den totala tiden jag arbetar med era bilder så väljer ni själva hur många bilder ni vill få och hur många timmar vi ska sprida ut dem på. Bra va?

Min partner tycker inte om att stå framför kameran, hur gör vi för att det inte ska se stelt ut?

– Jag gör mitt yttersta för att ni ska fokusera på varandra och få en härlig stund tillsammans, istället för sådana uppställda bilder där man tittar rakt in i gluggen och ler. Äkta känslor syns genom bilder då de är skapade av personer som verkligen älskar varandra.

Vad gör vi på ett bokningsmöte?

Vi träffas där det passar oss alla, på ett fik på stan, hemma hos mig eller hemma hos er. Vi lär känna varandra så vi vet att våra personligheter och visioner klaffar, snackar lite skit, jag pumpar er på alla härliga detaljer om er bröllopsdag, skrattar så vi får ont i magen och äter sånt man får hål i tänderna av. Vi går igenom kontrakt, kollar av alla frågor och önskemål och har en rolig stund tillsammans.

Jag vill beställa fler förstoringar och bröllopsalbum, går det?

Självklart. Jag har fina leverantörer av både förstoringar och album. Vi löser’t!

Jag gifter mig i Boden, kan du komma dit?

*Norrländskt jakande ljud som inte går att skriva.* Jag tar 40kr i milersättning utanför Norrköping eller biljettpris, beroende på vad som är billigast för er och vad som fungerar bäst logistiskt. (Flakmoppe är inte ett alternativ, även om man luktar gott efteråt). Men jag behöver då förses med en bit mat (inga allergier men helst inte surströmming) då och då för att hålla lågan uppe och nån liten bädd att sova på om det är för långt hem. Gärna horisontell sådan.

Jag gifter mig i Frankrike. Flygrädd?

TA MED MIG! Jag bakar ihop ett riktigt fint paketpris till er då jag älskar att se världen med mina brudpar! Maila mig idag så fixar vi det!

Hur fungerar det med betalningen?

Jag fakturerar via Billogram och man har 10 dagar på sig att betala sin faktura. Vid porträttfoto kommer fakturan i samband med bildleverans, vid bröllopsfotografering betalar man 50% av pakettotalen vid bokning och resterande vid bildleverans.

När är bästa tiden på dagen för en fotografering?

Lätt svar. På kvällen just innan solen går ner. Har du barn och det gäller en porträttfotografering bör det dock vara innan de är för trötta och hungriga – snacks är alltid bra att ha med sig! Vid bröllopsfotografering får ni era absolut bästa bilder i solnedgången. Så jag lånar er gärna en stund från middagen för att ge er era favoritbilder.

Vad ska vi tänka på fotomässigt under bröllopsmiddagen?

Placera mig gärna vid ett av era bord, relativt nära er men med ryggen mot ytterväggarna så jag ser ordentligt. Jag är sjukt trevlig om jag får en bit mat att äta. Sitter det en toastmaster vid samma bord så vi kan sammanstråla och tajma alla händelser blir jag lyrisk!

Hur lång tid tar det att få våra porträttbilder från familjefotograferingen?

Ofta går det på någon vecka, men är det högsäsong (sommaren!) så kan det ta några veckor då jag betar av alla mina fotograferingar i datumordning. Jag lägger ut några teasers på Facebook och Instagram så mamma får se!

Får vi använda bilderna som vi vill?

Ja. Ni får lägga ut dem på sociala medier och dela dem med era nära och kära. Det ni inte får göra är att beskära dem (förutom sådan beskärning som görs av tex Instagram) eller lägga på filter. Jag vill också att ni – eller vem det nu är som delar bilderna – taggar mig i bilderna eller skriver Foto: Rebecca Selin Photography. Detta gäller även i tryck. Ni får däremot inte ge bilderna till företag som kanske figurerar på bilderna utan ge dem istället mina kontaktuppgifter så ordnar jag ett pris till dem om de vill använda bilderna för sin egen marknadsföring.

Vad ska vi tänka på inför en porträttfotografering?

Piff! Matcha gärna kläderna i neutrala färger som inte skiljer sig så mycket från varandra. Ha en liten lyxstund tillsammans! Fixa håret, sminket och smyckena som om du skulle gå på en finare middag! Det är också väldigt härligt med lite rekvisita! Vill ni ha med en picknickfilt och lite gott går det alldeles utmärkt, heliumballonger, vimplar, blomsterkransar, finkläder – ombyten, ja, allt är så roligt när det är lite personligt!

Menu